تو هم موقع صحبت، یادت میره چی میخواستی بگی؟ | فراموشی در سخنرانی
اول از همه باید بدونید که فراموش کردن متن سخنرانی اصلا چیز عجیب و نادری نیست و حتی حرفه ای ترین سخنرانان هم ممکنه گاهی متنشون رو فراموش کنن؛ اما اونها با مدیریت درست شرایط، کاری می کنن که مخاطب حتی متوجه این اتفاق نشه.
ما توی این مقاله میخواهیم به صورت خلاصه، هم روش¬هایی برای فراموش نکردن متن سخنرانی رو آموزش بدیم و هم راهنماییتون کنیم که چطور این شرایط رو کنترل کنید؛ پس اگه تو هم موقع صحبت، یادت میره چی میخواستی بگی بدون جای درستی اومدی. با سایت جادوی کلام همراه باشید.
موقع صحبت استرس میگیری؟
گاهی وقتها همین که استرس فراموش کردن صحبت هاتون رو دارید باعث میشه احتمال فراموشی هم بیشتر بشه. اما شما باید توی سخنرانی ها، روی نقاط قوت خودتون تمرکز کنید نه نقاط ضعفتون. حتی اگر هم کلمه ای رو فراموش کردین یا رشته کلام رو از دست دادین، بدونید که معمولا این فراموشی دائمی نیست و فقط کافیه خونسردی خودتون رو حفظ کنید و با استفاده از جملاتی مثل “عرضم به خدمتتون که” یا جملات و کلمات دیگه برای خودتون وقت بخرید تا مطلب دوباره یادتون بیاد. حتی اگر باز هم مطلب یادتون نیومد هل -نشید و سعی کنید بدون اینکه دیگران متوجه بشن از اون مطلب عبور کنید؛ اگر هم امکان عبور از اون مطلب وجود نداشت، بهترین راه اینه که با مخاطب صادق و صمیمی باشید و مخاطب رو از این اتفاق آگاه کنید. البته اگر نکات زیر رو رعایت کنید احتمالا هیچ وقت به این مرحله نخواهید رسید.
ساختار رو مشخص کنید
سعی کنید برای سخنرانیتون یک ساختار و طرح کلی داشته باشید و مشخص کنید که قراره شروع سخنرانیتون چطور باشه و بعد قراره چطور ادامه پیدا کنه و به چه موضوعاتی پرداخته بشه و در نهایت قراره چطور تموم بشه.
مشخص کردن این موارد باعث میشه شما یک نقشه راه داشته باشید و وسط صحبت هاتون دچار سردرگمی نشید.
متن سخنرانی داشته باشیم یا نه؟
جواب این سوال بستگی به نوع سخنرانی شما داره؛ بعضی سخنرانی ها هست که بخاطر اهمیت بالاشون باید حتما براش متن آماده بشه و حتما هم از روی متن خونده بشه تا حتی یک کلمه هم اشتباه نشه. اما توی اکثر سخنرانی ها بهتره که سخنرانی رو از روی متن نخونید تا بتونید ارتباط بهتری با مخاطب بگیرین. توی اینجور سخنرانی ها اگر هم مایلید که متن سخنرانیتون رو بنویسید، دقت کنید که هیچ وقت اون رو حفظ نکنید چرا که هم وقت گیره، هم باعث مصنوعی شدن ارائه میشه و هم احتمال فراموش کردن متن خیلی زیاد میشه. بجاش می¬تونید از یک دفترچه کوچیک استفاده کنید و ساختار سخنرانی رو توش بنویسید و هرجا فراموش کردین، نگاه کوتاهی به اون بندازید.
رمز موفقیت در سخنرانی
شاید کمی کلیشه ای به نظر بیاد اما تنها رمز موفقیت، تمرین و ممارسته. شما با تمرین کردن میتونید هوش کلامی خودتون که بهش super creative fast brain میگن رو تقویت کنید که اینکار باعث میشه جملات رو سریع و خلاقانه انتخاب کنید و ارائه فوق¬العاده¬ای داشته باشید.
یکی از تمرین های ساده و در عین حال بسیار مفیدی که اکثر سخنران ها بهش تاکید دارن اینه که یک موضوع که تخصص زیادی هم در اون ندارید رو انتخاب کنید و سعی کنید کاملا بداهه در مورد اون صحبت کنید. این کار باعث میشه که شما مهارت های سخنرانی رو یاد بگیرید و حتی بفهمید اگه جایی چیزی رو فراموش کردین، چطور بدون اینکه مخاطب متوجه بشه به سخنرانی ادامه بدین و یک ارائه عالی داشته باشید.
درباره سمیه اسدبیگی
من سمیه اسدبیگی هستم. کارشناس مهندسی کامپیوتر و کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی از دانشگاه تهران، مدرس فن بیان، سخنرانی و بهبود فردی در این وب سایت آموزشی قصد دارم آموزش هایی را در اختیار افراد قرار دهم که بتوانند مهارت های کلامی، غیر کلامی و ارتباطی خود را ارتقا دهند.
نوشته های بیشتر از سمیه اسدبیگی
دیدگاهتان را بنویسید